Деца намериха портфейл с 200 лв. и го върнаха
Деца намериха портфейл с 200 лв. и го върнаха / Дарик-Шумен

Деца от Шумен намериха портмоне с 200 лева и го предадоха в полицията.

Трите момчета отивали към парк „Кьошковете" да карат велосипеди. На пл. „Александър Стамболийски" в Шумен петокласникът Пламен Начков забелязал мъжко портмоне. Подминал го, а след това се върнал и извикал на другите две момчета - Александър Начков и Жоро Кръстев, да спрат. Пламен взел портмонето и помолил майка си да отидат да го предадат в полицията. Полицейските служители се свързали със собственика на портфейла. Мъжът пристигнал в районното управление в Шумен, където портмонето му е предадено. Освен парите, в портмонето имало и документи. За награда собственикът дал на децата 20 лева, за да се почерпят, разказа един на малчуганите Александър.

Дори за миг децата не са помислили да задържат парите. „В училище и в къщи са ни учили да не вземаме чужди пари", казват Пламен и Александър. Категорични са, че ако отново им се случи да намерят чужди вещи, ще ги предадат в полицията.

От полицията съобщават, че трите момчета ще получат благодарствени грамоти чрез директорите на училищата им. Пламен Начков е ученик в 5 клас от СОУ "Йоан Екзарх Български", Александър Начков е шестокласник в СОУ "Сава Доброплодни" и Жоро Кръстев е ученик в 5 клас в Природо-математическата гимназия "Нанчо Попович".

Други новини от Шумен