Да събереш 222 000 лв. за 8 часа - това направиха три жени, събрали недостигащата сума за респиратори в УМБАЛ "Александровска". Болницата поръча 15-те апарата, които бизнесменът Ивайло Пенчев беше готов да купи, но под условие негови служители и техни близки да ги използват с приоритет при нужда. Болницата отказа дарението, но респираторите останаха поръчани, разказва NOVA.

Стартира кампания за набиране на средства "За героите в бяло"

Възмутени от постъпката и обезпокоени за пациентите, Сибина, Кръстина и Десислава се заемат със събирането на липсващата сума и успяват да я набавят само за 8 часа. Даренията в кампанията "България за България" са между 5 евро и хиляди левове.

Домусчиев дари важно лекарство за 300 заразени с коронавирус

"Всички знаем, че темата беше мащабно дискутирана. Това помогна изключително много. Ние идентифицирахме проблема, дефинирахме го ясно и точно и дадохме ясно послание на хората, че ситуацията е наистина спешна. Те откликнаха изключително бързо и ние бяхме много впечатлени от това, което се случва в платформата, как тази сума главоломно расте", разказва тя.

Мутафчийски: Пристигнаха тестове за 300 хил.лв., дарение от Пеевски

Дарителите са над 1500. Зад каузата застават всякакви хора и компании. Има дарения от 5 до 3 000 евро. В кампанията се включват и двама кооперативни дарители. Всеки е купил по един респираторен апарат.
NOVA