Даниел Вълчев: Диалогът продължава
Даниел Вълчев: Диалогът продължава / снимка: Sofia Photo Agency

Вицепремиерът и министър на образованието Даниел Вълчев обяви преди началото на правителственото заседание, че преговорите с учителите ще продължат. „Границата на възможното вече е достигната”, добави той.

Диалогът продължава, обяви Даниел Вълчев, но добави, че въпросът сега е върху какво продължават преговорите с учителите, тъй като следобед бюджетът ще бъде в парламента. Правителството нямало нищо да направи едностранно, тъй като вече имало споразумение със синдикатите, постигнато в петък.

Числата в бюджета отговарят съвсем точно на този проект за споразумение, обясни Вълчев.

Според него, когато човек водел някакви хора, трябвало да знае къде ги води и да си поставя реалистични цели, другото не е много отговорно, каза вицепремиерът по адрес на синдикатите. Когато имало нереалистични очаквания на правителството не му оставало нищо друго освен да стигне до границата на възможното.

Министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев обяви, че голяма част от предвидените за съкращения 12% от администрацията щели да бъдат незаети щатни бройки, чийто общ брой бил 10057.