/ БТА
"Добре е, че кметът дойде да си представи екипа. Това е похвално, трябваше да го направи на първото заседание, защото очевидно може би е знаел, ако тогава не е знаел кои са част от екипа му, значи са част от някаква договорка, в която ние не сме участвали", заяви Пламен Данаилов от ИТН. 

"Искам да ви обърна внимание на три важни неща, които се случват днес и, които са пряко свързани с дейността на Столична община. По предложение на ИТН ще се разгледа в парламента промени на данъчните закони за реална децентрализация на общините. Това са промени в Закона за данък върху доходи за физически лица", каза Данаилов. 

По думите те предлагат 10% от данъка върху дохода да остава в полза на общината. 

Данаилов поясни, че с промените искани от ИТН, част от местните такси да остават за районните кметове. 

Пореден скандал в СОС: ГЕРБ, БСП и ИТН напуснаха временно заседанието (ВИДЕО)

"Днес във финансовото министерство са привикани изпълнителните директори на "Топлофикация-София" и БЕХ, да се обсъжда финансовото министерство да стане, първо собственик на дълга на "Топлофикация-София", а след това и най-вероятно собственик на "Топлофикация-София". След като не е в интерес на кмета да задържи собствеността, ние не знаем каква е неговата визия за отоплението на София, топлата вода и развитието на това дружество, след като с тава лека ръка е готов да се откаже от дружеството", каза той. 

Пламен Данаилов заяви, че третата е свързана с решението на  Върховния административен съд свързано с Драгалевския лифт. 

"Какви мерки ще бъдат приети, за да се изпълни това решение", пита той.