д-р Мирослав Ненков
д-р Мирослав Ненков / БГНЕС
Гостуването на д-р Мирослав Ненков в предаването Дарик кафе
93576
Гостуването на д-р Мирослав Ненков в предаването Дарик кафе
Д-р Мирослав Ненков поема поста на зам.-здравен министър
  • Гостуването на д-р Мирослав Ненков в предаването Дарик кафе
  • Д-р Мирослав Ненков поема поста на зам.-здравен министър
Доктор Мирослав Ненков е приел предложението да поеме поста заместник-министър на здравеопазването. Това потвърди самият той пред Дарик. "Връщам се в екип, в който имам пълно доверие", каза д-р Ненков. "Лесно приех", призна той в предаването "Дарик кафе".

Ненков бе зам.-министър на здравеопазването в служебния кабинет на Марин Райков, когато ресор здравеопазване отново бе поверен на ген. Николай Петров. Ненков бе здравен министър в служебното правителство на Георги Близнашки.

"Ген. Петров не е политически ангажиран, не е член и симпатизант на никоя партия. Ген. Петров е доказан мениджър, доказан управител. Ген. Петров направи нещо с ВМА, което се вижда с просто око. Няма нужда аз да обяснявам. Екипът, който се сформира в министерството, на първо място с ген. Петров и Лидия Нейчева - това са хора, които се ползват с моето пълно доверие и как да кажа - ние ще сме си един на друг опора и помощници. Ние сме съмишленици. Ние не сме събрани по случаен принцип, защото така се случило, ние имаме опит да работим заедно, всички. Познаваме се доста добре и лично, освен като работници", каза доктор Ненков.

Кой е Николай Петров - министър на здравеопазването

Доктор Ненков не смята, че ще има "революционни промени", "грандиозни" и "с яко махане на знамена".

"Програмата, която ще начертае ген. Петров и ние ще следваме, ще я споделим, пък да видим какво ще се получи. Дано да имаме късмет, сили, воля и политическа подкрепа, разбира се ", каза д-р Ненков.

Той се умили от оценките и пожеланията на читатели и слушатели на Дарик и обеща среща в края на своя мандат, за да чуе отново тяхното мнение.

Какво още каза той в предаването "Дарик кафе" чуйте в звуковия файл

Премиерът освободи заместник-министър след репортаж

Вчера премиерът Бойко Борисов освободи зам. здравния министър д-р Стоил Апостолов заради излъчен в предаването "Господари на ефира" репортаж.


Уволненият зам. здравен министър: Решението на премиера е правилно

Апостолов остана на поста едва ден.