Цвятко Цветков: Петков не умее да управлява МВР
Цвятко Цветков: Петков не умее да управлява МВР / снимка: www.duma.bg

Румен Петков няма да успее да напише доклада за работата в системата на МВР, прогнозира бившият генерален секретар на вътрешните работи Цвятко Цветков.

Според него за изготвянето на доклада вътрешният министър ще се концентрира върху статистика, за да открои разлики между предишните управления и сегашното.

Бившият секретар на МВР в правителството на Жан Виденов обясни, че последните две години са пропилени и не са използвани за решаване на проблемите с организираната престъпност

„Цялото поведение на вътрешния министър, на когото аз не отричам и политическите и по-скромните управленски качества, аз не го ценя като управленец и определено считам, че той не умее да управлява една такава сложна и голяма система като МВР, умее да я използва. Свидетели сме били за реакциите му, които винаги са били по посока да показва нещата такива, каквито иска да бъдат показани в най-изгодна за него посока, а не да показва нещата, говоря за проблемите и предложенията за тяхното решаване такива, каквито са наистина”, каза още Цветков.

Публична тайна е, че няма партия, която да не ползва яслите на паралелната власт, каза още Цвятко Цветков и обясни, че това е една от основните причини за корупция по високите етажи на властта.