Цвети Стоянова вече не е в кома и се възстановява, каза Раева
Цвети Стоянова вече не е в кома и се възстановява, каза Раева / БГНЕС, архив

„Не е вярно, че Цвети е в кома, тя се е събудила и състоянието й се подобрява".

Това обяви Илиана Раева, председател на Федерацията по художествена гимнастика, по повод състоянието на Цветелина Стоянова.

Илиана Раева: Цвети имаше личен проблем

Раева се върна снощи заедно с ансамбъла по художествена гимнастика от Европейското първенство в Израел, където момичетата взеха бронзови медал във финала на обръчи и бухалки. Единият медал е специално за Цвети.

Раева разказа пред бТВ, че Цветелина Стоянова е отказвала напоследък да тренира и когато я питали защо, тя само казвала: „Вие не ме разбирате".

Последният смс на Цвети към Илиана Раева: Госпожо, успех!

Председателката на Федерацията по художествена гимнастика разказа и как са разбрали за инцидента. Тя лично е научила от дъщеря си, която разбрала от приятеля на Цвети.
Раева веднага отишла при треньорката на отбора Ина Ананиева и обмисляли как да кажат на момичетата, преди да са разбрали от публикации в мрежата. Момичетата обаче видели, че Раева плаче и се досетили, че се е случило нещо - открили и публикации.
Илияна Раева каза също, че момичетата са били „шокирани от злобата и омразата", които се изливали през изминалата седмица, най-вече върху треньорите:

„Те са израснали с нас, ние сме ги възпитавали не само като състезатели, а и като личности", коментира тя.

„Няма по-гледано дете от Цвети в историята на художествената гимнастика. Тя беше мъничка, когато почина майка й. Всеки ден съм й носила сок от ябълки и моркови, когато беше по-малка. Купих й билки, защото не можеше да спи", разказа още Илияна Раева.