Последният смс на Цвети към Илиана Раева: Госпожо, успех!
Последният смс на Цвети към Илиана Раева: Госпожо, успех! / LAP.bg, архив

Председателят на българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева смята, че цялото медийно внимание, което отразява негативно тренировъчния процес на художествените гимнастички, е удар персонално срещу нея.

Пред бТВ Раева за пореден път коментира негативната вълна, която се надигна след случилото се с гимнастичката Цветелина Стоянова и участието на ансамбъла ни на европейското първенство в Израел, въпреки трагедията.

Трогателен жест: Дадоха медал и за Цвети Стоянова

"Не съм накарала момичетата да играят, те са още по-убедени и от мен в момента, че са направили най-доброто решение за себе си, т.е. да носят огромната любов към Цвети, да следват пътя си. Тя със сигурност никога не би искала те да спрат участието си", заяви Раева.

Златните момичета благодариха на всички, застанали срещу тях - дали им сила

Председателят на федерацията ни по художествена гимнастика отново подчерта, че Стоянова не е отстранена от националния отбор, а сама е поискала да не се състезава. Тя дори прочете последните смс-и, които си разменила с Цвети. В навечерието на заминаването на гимнастичките ни за Израел, момичето написало: "Госпожо, успех!".

Преди трагедията Цвети Стоянова: Усещам, че с края идва ново начало (ВИДЕО)

"Цвети каза, че се чувства изморена, изтощена, не може да издържа на натоварването и не иска да тренира. Затова й написах, че за мен е най-важно тя да се възстанови бързо. Толкова безумни неща се изписаха - че сме искали да я махнем. Всички разбраха, че това е една грозна лъжа. Няма конфликт в ансамбъла. Те са едно цяло, няма конкуренция помежду им. Ние я убеждавахме до последно да участва, молехме я. Направихме и невъзможното, но тя каза "Не искам да играя", отново повтори Раева.

Няма промяна в състоянието на Цветелина Стоянова

"Има много сериозни изпитания в живота. Аз знам, че истината ще се разбере. Този, който трябва я знае. Няма тайни, какви тайни. Разказахме всичко, свързано с нас", заяви още Илиана Раева.