Ансамбълът ще донесе от Израел медал и за Цвети Стоянова
Ансамбълът ще донесе от Израел медал и за Цвети Стоянова / LAP.bg, архив

Ансамбълът на България спечели бронзов медал на финала на обръчи и бухалки от Европейското първенство по художествена гимнастика, което се проведе в Израел

Момичетата на Ина Ананиева изстрадаха своето отличие, което със сигурност е в чест на Цветелина Стоянова.

Прекрасен жест направиха и организаторите на Европейското първенство по художествена гимнастика. Петте момичета от ансамбъла получиха своите бронзови медали за съчетанието с обръчи и бухалки, но на стълбичката им беше връчен и шести - за Цвети Стоянова.

Отличието на Цвети, която се бори за живота си в "Пирогов", победоносно беше вдигнато от капитана на ансамбъла Михаела Маевска.

Българките закриха надпреварата, след като изиграха съчетанието по музика от филма "Матрицата" последни. За него те получиха 18.138 точки.

Златните момичета благодариха на всички, застанали срещу тях - дали им сила

Златото на финала на обръчи и бухалки завоюваха представителките на домакините от Израел с 18.316 точки, а сребърното отличие отиде в ръцете на Испания с 18.233 точки, съобщава Gong.bg.

По-рано днес грациите останаха четвърти на ленти. Въпреки трудният период, момичетата на Ина Ананиева се представиха блестящо и само субективната оценка на съдиите им попречи да влязат в призовата тройка.

Европейски шампиони станаха Беларус, които се класираха на първо място с 18.516 точки. Сребърните медали останаха за домакините от Израел, а бронзът отиде при Испания. Русия зае едва пета позиция след допусната грешка.

Няма промяна в състоянието на Цветелина Стоянова

Вчера шампионката на България Невяна Владинова завърши на 10-о място, а Катрин Тасева остана 13-а в многобоя на европейското първенство по художествена гимнастика в Холон (Израел). В многобоя участваха най-добрите 20 гимнастички в Европа.

Европейска шампионка за поредна година стана Яна Кудрявцева (Русия). За нея това е девети златен медал от европейски първенства и втори в многобоя след Баку 2014. Сребърното отличие завоюва Маргарита Мамун, а трета завърши Анна Ризатдинова (Украйна).