Днес ние преминахме през нашия ад и издържахме жестокия тест. Издържахме, защото бяхме по-сплотени, вярващи и обичащи се отвсякога. Издържахме, защото обичаме и вярваме повече отвсякога, написа председателят на Федерацията ни по художествена гимнастика Илиана Раева в профила си във Facebook.

Няма кръводарителска кампания за Цвети Стоянова

"Обичаме и вярваме в теб и твоята сила, Цвете мое! Вярваме, че ти ще направиш всичко, което е по силите ти, за да преминеш през твоя ад и да прегърнеш отново живота! Вярваме, че силата ни днес ще се влее в нежното ти телце и ще му помогне да успее!

Днес ти беше с нас, в мислите и сърцата ни. Затова успяхме! Заради теб! Така е всеки ден! Бори се, Цвете мое! Не се отказвай и не забравяй, че си ПОБЕДИТЕЛ и ШАМПИОН! Не забравяй, че си силна, че можеш и знаеш как!

Ти ще победиш за пореден път! Знам, че можеш и ще го направиш! А всички ние го правим за теб и ще бъдем с теб в твоята най-тежка битка! Любовта и Истината винаги побеждават омразата и лъжата! А нашата Любов към теб е безгранична... Хайде, миличка, можеш, ние сме с теб!", написа Раева след участието на българските гимнастички в първия ден на Европейското първенство в Израел.

Проговори приятелят на Цвети Стоянова, от цял свят се молят за гимнастичката

Българките завършиха пети в многобоя и се класираха и за двата финала - с пет ленти и с бухалки и обръчи в неделя.

Ансамбълът зае пето място на Европейското първенство

"Играхме за Цвети, в неделя пак ще играем - вярвам, че енергията ни стига до нея", написа Християна Тодорова след като грациите изиграха две съчетания с тъга в очите, за да покажат подкрепата си към Цветелина Стоянова.

"Много искам да изкажа благодарност към цяла България, въпреки че не всички ни подкрепят. Благодарим на хората, които въпреки всичко, не спряха да вярват в нас и да ни вдъхват кураж, благодарим на семействата ни и на нашите приятели, благодарим на нашите треньори и на целия екип, който работи с нас, за това, че и за секунда не са ни оставили сами в този момент, и които се борят да ни учат да се изправяме след всяко падане", обърна се тя.

"Благодарим на цял свят за подкрепата към Цвети, на всички отбори тук в Израел, на руския отбор, който всеки ден идва при нас, на Италия, че постоянно ни показват тяхната подкрепа и плачат заедно с нас, на Беларус, които ни станаха на крака след състезанието, на Испания и на Израел, които казаха, че ние сме им пример и техни идоли", споделя гимнастичката.

Критично остава състоянието на Цветелина Стоянова

"Благодарим на още толкова много хора... но най-вече благодарим на хората, които се обърнаха срещу нас и по този начин ни показаха колко всъщност сме силни, когато сме заедно и колко ще постигнем с тази наша сила, която имаме като отбор и като едно цяло", продължава с благодарността си Християна.