Цветан Цветанов
Цветан Цветанов / БГНЕС, архив
Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов е категоричен, че моделът на Ценко Чоков в Галиче няма да се повтори. Вчера на балотаж в селото в община Бяла Слатина избраха кандидата на ГЕРБ, а от БСП обявиха, че ще искат касиране на изборите както в Галиче, така и в девинското село Беден.
 
Цветан Цветанов бе категоричен, че моделът на Ценко Чоков в Галиче няма да се повтори повече. Той припомни, че от ГЕРБ редовно провеждат срещи с хората и получават информация за събитията в съответния регион. По думите на Цветанов, вслушвайки се в гласа на хората, управляващите могат да определят най-подходящия кандидат и така да защитят интереса им.
 
БСП ще иска касиране на изборите в селата Галиче и Беден

Равносметката от частичните местни избори в девет села е, че в четири победата е на кандидат на ГЕРБ, в едно - за претендент от БСП, в село в Добричка община печели Земеделски народен съюз, а в други три - ДПС.
 
„Проведоха се частични местни избори в девет населени места, като в четири от тях ГЕРБ е победител. В смесените региони за победа се бориха единствено ГЕРБ и ДПС. БСП и ДОСТ напълно отсъстваха. Нека всеки сам си направи равносметката“, категоричен бе Цветанов.
 
Галиче избра кандидата на ГЕРБ Страхил Стоянов

Той призова след изборите в тези села всички партии да обединят усилията си, за да решат проблемите на хората и да не създават допълнително противопоставяне.