Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов
Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов / БГНЕС
Европейската комисия подготвя наказателна процедура срещу България заради Закона за концесиите, каза пред БНТ председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов. Законът беше приет от 43-тото Народно събрание, но президентът Румен Радев му наложи вето.

Евродепутат: Ветото на президента ще докара санкции на България
 
Заради разпускането на Парламента той остана за новото Народното събрание и процедурата трябва да бъде задействана от начало.

Защо президентът спря Закона за концесиите? (ВИДЕО)
 
"ЕК на базата на това наложено вето и неприемането на този закон за концесиите стартира наказателна процедура и единствения шанс да я избегнем е по-бързото внасяне на законопроекта в българския парламент. Това ще бъде инициатива и на всички останали парламентарни групи, защото не искаме България да бъде обвързана с едно решение на президента за въвеждането на една наказателна процедура", посочи Цветанов.

Протест поиска Румен Радев да наложи вето върху Закона за концесиите
 
"Тук искам да подчертая, че президентът отчита това като едно сериозно предизвикателство и както той, така и изпълнителната власт ще направим всичко възможно да избегнем тази наказателна процедура, която се подготвя в момента в ЕК", допълни зам.-председателят на ГЕРБ.