През последното денонощие у нас са регистрирани 123 нови случая на заразяване с коронавирус, става ясно от новите данни, публикувани в Единния информационен портал.

Така общият брой на потвърдените случаи на заразяване с вируса в България достигна 1 170 091. Активните случаи са 61 323.

Новопостъпилите в болнични заведения са 11Хоспитализираните са общо 320. От тях в интензивно отделение се намират 26 души.

До момента 37 246 са загубилите битката с COVID-19 у нас. За последното денонощие, обаче, не е починал нито един човек.

През последното денонощие са излекувани 101 души, като до момента в България те вече са 1 071 522.

Общият брой на поставените дози от ваксини срещу COVID у нас е 4 406 820. Общият брой на хората със завършен ваксинационен курс е 2 061 372. 

От днес всеки желаещ може да си постави четвърта доза ваксина срещу COVID-19 и да получи сертификат. Министерството на здравеопазването одобри препоръките на Експертния съвет по надзор на имунопрофилактиката. Втората бустерна доза може да се приложи най-малко 4 месеца след първия бустер при хора, чиито завършен ваксинационен курс е с двудозова ваксина.

Четвъртата ваксина може да бъде поставена във ваксинационните пунктове на РЗИ, кабинетите на общопрактикуващите лекари, както и в лечебни заведения за болнична и извънболнична медицинска помощ. Сертификатът ще бъде идентичен с този за поставена първа бустерна доза и ще бъде безсрочен.