/ БГНЕС
Утре следобед ще има пленарно заседание, на което депутатите ще разгледат на първо четене важните поправки в законите, свързани с извънредното положение. Това стана ясно от думите на депутата от ДПС Йордан Цонев след председателския съвет, на който се обсъжда как ще продължи работата на Народното събрание.

Той уточни, че разискванията ще бъдат само с хората, които участват в тях, а гласуванията ще бъдат на групи в определен период от време, за да се избегнат рискови ситуации.

Парламентът решава как ще работи, депутатите с отрицателни проби

"Сутринта ще се регистрираме по-дълго време от 8.00.до 9.00.ч., на групи от по-малко хора. Разискванията ще бъдат само с хората, които вземат участие в разискванията. Гласуванията ще бъдат в определен период от време",обясни депутатът от ДПС.

Цонев разясни, че утре преди обяд ще заседават комисиите по енергетика, бюджет и финанси и правни въпроси.

Тестват в две столични болници всички депутати и служители в парламента за COVID-19


"Преди обяд комисиите ще работят, следобед ще има пленарно заседание с тези трите точки, в събота ще бъде времето за предложения, в неделя комисиите ще работят, и в понеделник се очаква гласуването на второ четене в пленарна зала", изброи народният представител.

Както става ясно от дневния ред на насрочените заседания на парламентарните комисии експресно депутатите ще трябва  да разгледат актуализацията на бюджета, поправките в Закона за извънредното положение и тези в Закона за енергетиката.