/ БГНЕС
Зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев изказа подкрепа на кабинета и премиера за действията на правителството и призова президента да се смири с критиките към управляващите в условията на епидемия и криза.

"Г-н президент, дайте да използваме уравнението на ДПС - критиката в скоби, пред скоба съгласието, докато трае кризата", призова депутатът от ДПС от студиото на "Панорама" по БНТ.

Той призна, че през годините неведнъж е критикувал Бойко Борисов, дори с обидни квалификации към него, но сега подкрепя действията му.

"Всяка криза има фази, а Борисов умее да управлява острата фаза на кризата. Той се справя много добре. Тук е мястото да кажем, че той се справя като глава на изпълнителната власт в управлението на тази криза много добре", категоричен беше Йордан Цонев.

Депутатът от ДПС безусловно подкрепя въведените от кабинета мерки за ограничаване на епидемията с коронавирус. И се аргументира за това: "Икономиката може да бъде възстановена, загубеният човешки живот - не. Правото на живот е основно човешко право. Ако трябва да съхраним живота на една група хора, ние останалите трябва да се лишим от определени права", заяви Цонев, като поясни, че то стои над всички останали права. И припомни "Казах го в НС, когато стана въпрос за ограничаване на определени човешки и граждански права. Даже и от свобода на словото - можем да замълчим, ако от това зависят човешки животи. Вече един месец българският народ се държи по един изключително достоен начин", обобщи Йордан Цонев.