/ Георги Димитров
"Ако сега ние констатираме, че държавата е изправена пред меко казано дипломатически скандали, пред конституционна криза и за това са виновни министър-председателя и други лица от кабинета. Носят политическа отговорност и тези, които ги докараха на власт в името на светли идеали и цели", обяви Йордан Цонев от ДПС от парламентарната трибуна. 

Не е виновен само Кирил Петков, отговорността за неговите действия е и на тези, които го подкрепяха", допълни Цонев. 

"Да, отговорността е обща, но е и отговорност за това да бъде увеличена минималната работна заплата, да бъде увеличено майчинството, да има безплатни детски градини, да има увеличение на пенсиите, да има пари за земеделците, за да има какво да ядем и да не изреждам още неща, които това правителство свърши, благодарение и на БСП, да не кажа само на нас, но най-вече на БСП", отговори лидерът на БСП Корнелия Нинова. 

"Понеже макроикономическата политика на правителството взриви инфлацията, съвсем логичното следствие от взривената инфлация е да има 1- 2 милиарда повече приходи. Министърът на финансите отказа да ги включи в разпределението към хората и бизнеса. Тя, инфлацията е взривена, от тази политика, която води кабинета и финансовия министър, затова тя е двойна и тройна, отколкото е в Европа и света", заяви Цонев, но бе прекъснат от председателстващия НС Мирослав Иванов.  

"Г-н Цонев, извинявайте, че се намесвам, вече намесвате  трети лица, които съвсем ги няма и не могат да вземат отношение", заяви Иванов. 

"Ама да са тука, това, че се крият, не ми дава основание да ги щадя", отвърна Цонев.