66 са подадените жалби и сигнали за нарушения към 13:00 ч.
8.59 процента е общата избирателна активност към 11:00 ч. на изборите "2 в 1", съобщиха на брифинг от Централната избирателна комисия.

От официалната страница на ЦИК става ясно, че за президент и вицепрезидент са гласували 8.62% или 571 830 души, а за народни представители своя глас са дали 8.59% или 570 032.

Най-висока е избирателната активност в Смолян - 11,76%, заяви говорителят на ЦИК Росица Матева. 

Следващата избирателна активност ще бъде към 16:00 ч., а около 17:00 ч. ще бъде посочена и на интернет страницата. 

Към 13:00 ч. са подадени 66 броя жалби и сигнали. 

ЦИК с последни данни за изборите


Централната избирателна комисия е установила нарушение на кандидат за народен представител за това, че в деня на вота с изказването, което е направил, след като е гласувал, се приема, че е извършил призив за подкрепа. 

"В момента е прието решение, въз основа на което председателят на ЦИК ще състави акт за установяване на това нарушение, след което ще бъде издадено наказателно постановление и там се определя размерът на съответната глоба", коментира Матева. 

По отношение на машините, с които е преустановено гласуването, към момента те вече са 39 в днешния ден и 7 от вчера. В тези секции се гласува с хартиени бюлетини. 

Цветозар Томов от ЦИК уточни, че гласуването в Австралия и Нова Зеландия вече е приключило. Пристигнали са и първите резултати от Канбера и Мелбърн.

Няма сигнали за опашки пред секциите в чужбина, както и за сериозни нарушения

Жена изяде разписката от машината, след като гласува

enlightenedОт ЦИК отново призоваха, когато избирателите влизат в помещението да знаят, че имат право да гласуват само един път и само с една карта и ако желаят да гласуват и за двата вида избори, трябва да изберат първото поле, което се отваря на екрана.enlightened