Тръгнал от офиса на земеделска кооперация пожар изпепели читалището „Яким Десподов” във врачанското село Гложене. Огънят бързо обхванал горния етаж и покрива на стогодишната културна институция и нанесъл непоправими щети, пише "24 часа".
 
Пламъците обхванали сградата в центъра на селото малко след 5 ч. тази сутрин. От силния огън се сринал най-напред покривът на читалището, пламъците достигнали и салона, в който се провеждат различни културни прояви. Засегната е и библиотека, в която се съхраняват над 14 500 тома литература.

Гори читалището в село Гложене (СНИМКА)
 
От кооперацията потвърдиха, че пламъците са лумнали от тяхната канцелария, като заявиха, че най-вероятната причина е късо съединение в електроинсталацията. Тепърва предстоят огледи за изясняване на подробности.
 
В гасенето на събудилия селото пожар се включили три екипа огнеборци от Козлодуй. Няма пострадали хора, но според кмета на Гложене Петко Петков нанесените щети са големи. Заради огъня и стелещия се гъст дим движението към разположената само на 10 км от пожара АЕЦ „Козлодуй” бе временно отбито от полицията през други населени места.
24 часа