/ iStock/Getty Images
Седем са новите случая на заразата в областта
Четири от осемте деца със симптоми от 1б група на детска градина „Звездица 2“ в Русе са с положителни резултати от направените им PCR тестове за коронавирус, съобщиха от Областна администрация.

Учителка от детска градина в Русе е с коронавирус

Децата са в добро общо състояние и затова са оставени под домашна изолация. Те са на възраст между 2 години и 9 месеца и 3 години и 4 месеца, като едно от децата е село Кошов. Това става ясно от редовната справка на Регионалната здравна инспекция.

Припомняме, че още през вчерашния ден от Областния оперативен щаб беше обявено, че осем деца, които са със симптоми, сходни на тези при COVID-19 и са посещавали детската градина ще бъдат изследвани.

Също така още две други деца, които са братчета на две от изследваните осем деца и също имат оплаквания, бяха изследвани през вчерашния ден. Техните резултати са отрицателни. Така, заразените от детската градина са петима - четири деца и една учителка.

И двама ученици в Русенско с коронавирус

Епидемиологичното проучване продължава, като поставените понастоящем под домашна изолация са 27 души, от които 25 деца. Ако още някое от децата или техните родители проявят симптоми, то те веднага ще бъдат изследвани.

За последните 24 часа има установени и други три случая на коронавирусна инфекция в областта. Става дума за 46-годишен мъж от Щръклево, както и за мъж и жена на 76 и 78 години от Русе. Те също са без сериозни оплаквания и за момента остават под домашна карантина.

От началото на пандемията диагностицираните с COVID-19 в областта станаха 395, като понастоящем активните случаи са 45. От тях 13 са на болнично лечение, а 32-ма са под домашна изолация.

Три нови случая на коронавирус в Русенско, почина мъж

При активните случаи се наблюдава почти равно разпределени между мъжете и жените - 49% са мъжете, а жените са 51%, което като бройка е съответно 22 и 23. Що се касае до разпределението при всички заболели от началото на пандемията, то 226 са жените, а мъжете са 169, което в проценти е респективно 57% и 43%.

За изминалите 24 часа има и още трима излекувани пациенти, което означава, че от началото на пандемията излекуваните от COVID-19 в Русенско са вече 329. Областният оперативен щаб е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона.