Частични ремонти на основни пътища в София
Частични ремонти на основни пътища в София / netinfo

Столична община започва частични ремонти на някои от основните пътни артерии в София. Ще се ремонтират най-износените и опасни участъци от настилката на определените улици, съобщиха от пресцентъра на СО.

Днес започва ремонтът на ул. "Първа Българска армия" и на бул. "Илиянско шосе". В петък, 13 октомври, и събота, 14 октомври, - на ул. "Искърско шосе", бул. "Кръстю Пастухов", ул. "Ломско шосе" и ул. "Обзор".

Следващата събота и неделя ще се ремонтира кръстовището на бул. "Цар Борис Трети" и ул. "Горнобански път". Асфалтът на кръстовището ще бъде подменен изцяло. По бул. "Цар Борис Трети" в посока кв. "Княжево" /до сп. "Шипка"/ ще бъде поправен и 800 м паваж /по 3 м от двете страни на булеварда/.

По бул. "Сливница" в участъка от Сточна гара до ул. "Опълченска" вече се работи. Ще бъдат ремонтирани кръстовищата в участъка и районите около спирките на градския транспорт.

Ще се извърши текущ ремонт за подготовка за зимата на още 25 малки улици.

По време на изброените частични ремонти няма да се спира движението на пътните превозни средства в ремонтираните участъци, се уточнява в съобщението на Столична община.

Чуйте в звуковия файл какво каза пред „Дарик” заместник-кметът по транспорта Велизар Стоилов, относно ремонтите, които се предвиждат и как ще протичат работните действия.