/ БГНЕС
Чакащи за белодробна трансплантация и техните близки обвиняват здравния министър Кирил Ананиев, че не може да се справи с проблема с трансплантациите у нас. Потърпевши и представители на Асоциация "Пулмонална хипертония" обявиха в националния пресклуб на БТА, че ще поискат оставката му и започват безсрочен протест под мотото "Здравни емигранти" пред Министерството на здравеопазването на 18 септември от 7.30 часа.

Разкриха канал за донорство на бъбреци у нас

Те допълниха още, че са изпратили покана на министъра да се включи в днешната дискусия, на която той не се е отзовал, нито е изпратил представител на министерството. От Асоциация "Пулмонална хипертония" обвиняват министър Ананиев и здравното министерство в некомпетентност и незаинтересованост относно здравословното състояние и нуждите на чакащите алтернатива за транспалнтация български граждани.

По думите им, в държавата ни няма адекватни политики, база и специалисти, което принуждава болните да търсят лечение извън страната, да се превърнат в здравни емигранти и ги лишава от правото им на живот.
БТА