Цената на бензин А95 на основните столични бензиностанции достига от 3,35 до 3,43 лв. за литър, а на дизела — от 3,50 до 3,58 лв.

За сравнение преди около две седмици най-евтината цена за литър бензин А95 бе 3,32 лв., а на дизела — 3,43 лв.

Иван зарежда колата си с дизел.

Колата ми е служебна и зареждам служебно гориво, така че общо взето дали с тези 25 стотинки, или без тях, няма значение“, заяви той, разказва БГНЕС.

Мартин шофира автомобила си всеки ден и се надява, че отстъпката от 25 стотинки ще се отрази добре. По отношение на отстъпката, която трябваше да влезе в сила от 1 юли, но тя все още не е факт за крайния потребител, той каза:

Одобриха отстъпката от 25 ст. за гориво

„Предполагам трябва да се обнародва и тогава ще стартира, сигурно отнема време чисто технологично“.

Според него високите цени на горивата не са приятни на никого и са доста над това, което трябва да бъдат реално.

Пламен смята, че отстъпката няма да е достатъчна. По думите му цените на горивата вече са се вдигнали с повече от 50 стотинки и отстъпката от 25 стотинки няма да помогне на никого. „Вече се обезсмисля и трябва да се актуализира“, заяви мъжът и подчерта, че „така се случва в последния момент като се решават нещата и се забавят, и хората страдат както винаги“.

Той сподели, че зарежда колата си с бензин.

„Но общо взето за 500 км на месец не е твърде много, но за хората, които работят професионално реално ще има голяма разлика за тях“, каза още Пламен. Той сподели, че не използва градски транспорт, но би помислил над този алтернативен вариант.

Георги шофира ежедневно и също зарежда автомобила си с бензин.

„Това си е някаква мярка, така или иначе смятам, че ще се усети по джоба на всеки един нормален човек, така че трябва да се отрази по някакъв начин“, каза той. В момента се опитват да направят допълнителна политическа криза, която се и получава, и това се отразява в общи линии, така че всяко едно от решенията бива бойкотирано. Ще бъде някаква спънка, забавяне, обаче аз съм позитивно мислещ човек и смятам, че здравият разум на всеки един от живущите в България трябва да надделее, заяви Георги. Той уточни, че използва градски транспорт от време на време, когато му се налага.

От 1 юли т.г. е прието намалението от 25 стотинки на цената за литър бензин А95 и за литър обикновен дизел. Отстъпката за потребителите обаче все още не е влязла в сила и те продължават да зареждат гориво без това да оказва благоприятен ефект върху техния бюджет. 
БГНЕС