Цачева: Заварих силно раздута администрация в Народното събрание
Цачева: Заварих силно раздута администрация в Народното събрание / БГНЕС
Цачева: Заварих силно раздута администрация в Народното събрание
21991
Цачева: Заварих силно раздута администрация в Народното събрание
  • Цачева: Заварих силно раздута администрация в Народното събрание

Около 90 щатни бройки са съкратени като резултат от преструктурирането в администрацията на Народното събрание (НС), 33,3% е съкращението в кабинета на председателя на парламента Цецка Цачева. Това каза самата тя в Плевен, където беше организирана първата й приемна за граждани.

Заварих силно раздут щат в администрацията, подчерта Цецка Цачева и обясни, че това е наложило преструктурирането в НС. По думите й в парламента се налага нов стил на управление с повече дисциплина и отговорност. Той цели в пленарната зала да има повече стегнатост, за да не се пилее пленарно време.

Председателят на парламента прие и изслуша над 50 души от Плевенска област, след което сподели изненадата си от факта, че в България вече има гражданско общество. Бяха поставени няколко много значими въпроса, на които ще търсим отговори още тази седмица, каза Цачева. Сред обществено значимите проблеми, поставени пред нея, са преструктурирането на Авиационния факултет в Долна Митрополия в самостоятелен университет, водоснабдяването на град Тръстеник и съдебен спор относно кариерата в село Беглеж.

Най-голяма част от хората обаче са били "вик за помощ в търсене на работа". Изходът е само един - инвестиции в Плевен, за да могат да се разкриват работни места, категорична бе Цецка Цачева.

Други новини от Плевен