поща
поща / БГНЕС
Кабинетът прие решение "Български пощи" ЕАД да извършва дейността по разпространение и продажба на печатни издания на територията на страната, съобщиха от пресслужбата на кабинета. 

Възлага се на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията да предприеме необходимите действия включително, ако е необходимо да инициира законодателни изменения.

Борисов поздрави министрите за отпадането на мониторинга: Това е нещо добро!

"Български пощи" ЕАД е еднолично търговско дружество със сто процента държавно участие в капитала. Също така дружество разполага с необходимата инфраструктурна мрежа и човешки ресурси. 

По този начин ще се осигури ефективното разпространение на печатни издания в цялата страна. Това дава възможност за диверсификацията на разпространението без да се ограничава конкуренцията, пише още в решението на Министерския съвет.

Захариева: Със или без мониторинг, реформите ще продължат (ВИДЕО)

В началото на днешното правителствено заседание Борисов коментира обвиненията на "Репортери без граница", че България е попаднала в изключително сериозна ситуация на "медийната гражданска война". Той обясни, че е имал желание да се срещне с тях миналата седмица, но тогава е бил Европейският съвет.

"Внимателно слушах какво са казали и единственото, което може да направи държавата в тяхна подкрепа и в подкрепа на свободата на словото, е, да не оставяме частници да правят разпространение. Затова е и точка Б4, която гласи доклад за предприемане на необходимите действия за възлагане на Български пощи да извършват дейността по разпространение и продажба на печатни издания на територията на страната", каза той.

"Български пощи са 100% държавни, така че да гарантираме, че всяко издание ще отиде там, където искат да го прочетат", посочи още премиерът.