За 17-та поредна година се провежда благотворителният концерт "Българската Коледа" под патронажа на президента Румен Радев. На сцената на Народния театър ще излязат любими български музиканти, спортисти, актьори и журналисти, за да подкрепят благородната кауза. Целта е да се осигури модерна медицинска апаратура за диагностика, лечение и рехабилитация на нуждаещите се деца.

Президентът пожела здраве и радост във всяко българско семейство

За своите 17 години „Българската Коледа” е успяла да събере над 32 милиона лева от дарения. А само за миналата Коледа парите са близо 2 милиона и половина. С тях беше подпомогнато лечението на над 500 деца, а 20 лечебни заведения от цялата страна получиха нова техника.

Празничният спектакъл ще се излъчи в ефира на NOVA в 20.00 часа в сряда. Изданието тази година е под надслов „Да дарим бъдеще на болните деца“.

Затова и събраните средства ще отидат за апаратура от бъдещето - нови и иновативни уреди за детските клиники. Младият лекар, актьор, а отскоро и баща Наум Шопов влиза в ролята на водещ на спектакъла.

За 17-а поредна година „Българската Коледа” подкрепя децата в беда

„Когато имаш свое дете, нещата в съзнанието ти се променят и ставаш доста плашлив и боязлив, така че вече гледам малко по-различно на тази инициатива, на тази кауза и ми се струва все по-благородна от всякога”, заявява Наум Шопов.

С изпълнения на живо на сцената ще излязат музиканти като Любо Киров, Дони и Нети, Графа и Орлин Горанов. А задачата да закрие „Българската Коледа” с песен за завръщането към вярата се пада на Люси Дяковска.

NOVA