/ iStock/Getty Images
Българите си обещават да казват по-често "обичам те", да изкарват повече време с близките си хора и да се усмихват повече през 2020 г., показват данни от януарското изследване на "Галъп интернешънъл" сред 835 души, част от ежемесечната, независима изследователска програма на агенцията.

iStock/Getty Images

74 на сто заявяват, че ще казват по-често "обичам те" през започващата 2020-а година. 12 на сто не смятат, че ще го правят, а 14% се колебаят в отговора си. По-младите са и по-склонни да си го обещават. Жените ще казват "обичам те" повече отколкото мъжете.

iStock/Getty Images

69 на сто декларират, че ще ограничат вредните си навици. 17 на сто признават, че нямат такова намерение, а 14 на сто се колебаят. Хората с по-висок образователен статус са и по-склонни да коригират поведението си.

iStock/Getty Images

Едно от най-сериозните обещания у нас е свързано с отделянето на повече време за близките хора - 91 на сто имат такова намерение. Осъществяването на поне една своя мечта пък си обещават 73 на сто от българите, а 84 процента си пожелават да се усмихват повече.

iStock/Getty Images

68 на сто искат да засадят дърво, а 63 на сто - да вземат участие в поне една благотворителна инициатива. 33 на сто имат намерение да осиновят бездомно животно, 48 на сто са хората, които заявяват, че всеки месец ще прочитат по една книга.

Галъп интернешънъл

Сравнително непопулярно е и обещанието пред себе си да харчиш по-малко пари - 53 на сто се заричат да пестят. Оказва се, че по-младите у нас, например, биха чели повече книги, но биха харчили и повече пари, за разлика от хората в по-зряла възраст.