Будимир Куйович ще лежи 18 години в затвора
Будимир Куйович ще лежи 18 години в затвора / cнимкa: БГНЕС
16 години затвор постанови хасковския окръжен съд за черногорския гражданин Будимир Куйович, обвинен в организирането на престъпна група за трафик на наркотици. За останалите трима подсъдими се събират общо 41 години затвор - д-р Николай Писков получи 12 години затвор, Михаил Янков, бивш митничар, ще лежи 15 години, а бизнесменът Стойко Дойчев бе осъден на 14 години лишаване от свобода.

Съдът определи и глоби на четиримата осъдени – 221 000 лева за Куйович , 170 000 за Дойчев, 200 000 лева за Янков, и 120 000 лева за д-р Писков.

Магистратите решиха също двугодишната условна присъда на Куйович за незаконно преминаване на държавната граница, постановена от Районен съд – Свиленград, да се изтърпи ефективно. Това означава, че той ще лежи в затвора общо 18 години.

Защитниците на подсъдимите заявиха, че ще обжалват присъдата пред Пловдивски апелативен съд.

Българите бяха заловени с 60 кг хероин на 29 декември миналата година на ГКПП – Капитан Андреево. Ден по-късно в Пловдив беше арестуван организаторът на групата Будимир Куйович като тогава се установи, че той разполага с фалшиви лични документи, заради които се разрази скандалът с бившето ръководство на МВР и Илия Илиев подаде оставка като главен секретар на вътрешното министерство.