Кирил Добрев
Кирил Добрев / БГНЕС
БСП видя в министерските оставки признание за провал
98650
БСП видя в министерските оставки признание за провал
  • БСП видя в министерските оставки признание за провал
От БСП смятат, че оставка на цялото правителство е единственият изход от политическата криза в момента. Това заяви зам.-председателят на партията Кирил Добрев на пресконференция в централата на столетницата.
 
Министерски оставки заради трагедията край Своге

Опозиционната партия даде пресконференция след новината за оставките на трима министри: на вътрешните работи Валентин Радев, на транспорта Ивайло Московски, на регионалното развитие Николай Нанков. Борисов поиска тримата да се оттеглят от постовете си заради трагедията край Своге на 25 август, при която загинаха 17 човека.

Борисов поиска три министерски оставки заради трагедията край Своге

От БСП не са изненадани от оставките и смятат, че са доста закъснели. "Това за нас е признание за провала на десетгодишната политика на рязане на ленти", каза Кирил Добрев.
 
Според него важният въпрос е съвсем друг. "Тези са поредните, които за десет години си отиват. Какво се случва обаче след тях? Какво правим, след като поредните министри се върнат в парламента или си отидат вкъщи? Заменяме едни партийни функционери с други", каза Добрев.
 
Всичко за трагичната катастрофа край Своге на 25 август четете тук

"Истината е следната: камилите се сменят, керванът си върви. И от 10 години този керван се води от един и същ човек. Оставка на цялото правителство е единственият изход от политическата криза в момента", смята той.

Всички новини около министерските оставки можете да четете тук