БСП търси отговорност от Гранитски за комитета „Съзидание”
БСП търси отговорност от Гранитски за комитета „Съзидание” / netinfo
БСП във Велико Търново започва процедура за търсене на отговорност от Иван Гранитски по повод публичните му прояви, свързани с местните избори от 2007 година. Като председател на комитета „Съзидание", съставен от интелектуалци, той подкрепи кандидатурата на Румен Рашев за трети кметски мандат във Велико Търново.

В предложението на великотърновските социалисти до Градския съвет на БСП в София се казва, че самият Гранитски е член на БСП и в това си качество е длъжен „да съдейства за осигуряване на обществена подкрепа на политиката на партията и да участва в избирателните кампании и други политически акции”.

Към писмото е приложен протокол от решение на Общинския съвет във Велико Търново, от който става ясно, че ръководеното от Гранитски издателство „Захари Стоянов” е получило значителна сума от бюджета на общината, каза Стоян Витанов - председател на БСП във Велико Търново. Това, според него, поставя Гранитски в деликатна ситуация за истинските мотиви, с които подкрепя великотърновския градоначалник.

Става въпрос за 11800 лева, гласувани от общинските съветници през юли 2005 година, за издаване на том от събрани съчинения на Антон Дончев.

„Общинската организация на БСП в старата столица е сериозно озадачена от липсата на категорична и недвусмислена партийна позиция към този изборен експеримент на софийските политически мисионери от комитета „Съзидание”, се казва в писмото. То ще бъде изпратено и до председателя на БСП, централния изборен щаб на партията и общопартийната контролна комисия.