Кристиан Вигенин
Кристиан Вигенин / БСП България
"За нас това, което се случва, е абсолютно нелегитимно. Очевидно е целта да се претупа бюджета, без да са минали текстове през бюджетната комисия. Ние наистина не разбираме в какво се превръща в това Народно събрание, това е абсолютно безобразия. Не мога да кажа, че това е провокирано от действията на "Възраждане" на залата". Това заяви Кристиан Вигенин от ПГ на БСП пред журналисти в кулоариате на парламента.

"Случващото се в парламента е част от влошената среда. Това е форма на насилствено управление", посочи той и изтъкна, че се залага на един модел, който е по-характерен за авторитарни и тоталитарни общества.

Нинова: Това е най-унизителното състояние на българския парламент, откакто той съществува


Стана редовна практика да се газят правилата на Народното събрание, посочи още той.

"Два законопроекта, приети сутринта, бяха обединени в един скорострелно, след което вкарани за второ четене и в нарушение на правилника бяха вкарани в дневния ред и бяха приети", посочи още той.

Безредици в парламента: Размяна на удари и сблъсъци между депутати на ДПС и „Възраждане“

"Водещият заседанието Росица Кирова три пъти закри заседанието, което след това почивка от половин час.  Ударът на звънеца е сигнал. Тя три пъти закри заседанието и обяви кога е следващото. Почивката се даде след това. Очевидно се иска силово да се претупа част от бюджета, които не са минали през комисия", коментира още депутатът от БСП.