Иван Ченчев
Иван Ченчев / Снимка: Георги Димитров
На журналистически въпрос, свързан с публикация на вестник "Ди Велт", че България е "страната, която тайно спаси Украйна", депутатът от "БСП за България" Иван Ченчев заяви в парламента, че "няма нито един изнесен патрон" за Украйна.

Имаше парламентарен контрол, тук беше служебният министър на икономиката, той потвърди - няма нито един изнесен патрон за Украйна. Това са фактите, посочи Ченчев.

Петков: Продавали сме оръжие на Румъния, САЩ, Англия - част от него е стигало до Украйна

Депутатът коментира и темата за третия мандат. Цяла България знае, че ние имаме Национален съвет, каза Ченчев и добави, че на него трябва да решат какво се прави с мандата и с кого да говорят. В момента тече подготовката за него, със сигурност ще има дискусии, дебати вътре, в които всеки ще си каже какво мисли по въпроса, добави депутатът. По думите му няма нищо странно, така процедират винаги.

Три месеца всички политически сили говорят, че третият мандат е натоварен с очакване, сега призовахме за три дни малко повече търпение, за да можем спокойно да си свършим работата и да решим накъде ще върви не само партията, но и страната в случая с третия мандат, каза още Ченчев.