Брат и сестра убили бебе, изхвърлили го само в калъфка
Брат и сестра убили бебе, изхвърлили го само в калъфка / Даррик Кърджали

Най-тежката мярка за неотклонение постанови Окръжният съд в Кърджали за 26-годишната Наджие Муса и 22-годишния й брат Исмаил Муса.

Двамата бяха обвинени като извършители на умишлено убийство на новородено бебе от женски пол, след което го захвърлили в раойна на бившата млекобаза в Кърджали.

„Оставих бебето, за да го намерят, не съм го изхвърлила. Съжалявам, много съжалявам за постъпката си. Направих я от паника, от притеснение, не знаех какво да правя", каза преди да започне делото по гледане на мярката 26-годишната родилка Наджие.

Брат й Исмаил пък твърди, че й помогнал, но не знаел, че става дума за нейно дете. Той също изрази съжаление за извършеното.

Задържаха брат и сестра за умишлено убийство на бебе в Кърджали

Трупчето на бебето бе намерено на 2 май 2016 г., в гр. Кърджали, близо до обществена тоалетна в кв. Възрожденци", в района на бившето предприятие на „Сердика".

Окръжният прокурор Желязко Стефанов каза, че в хода на разследването са събрани достатъчно доказателства за виновността на Наджие и Исмаил за това, че през периода от 30 април 2016 г. до 2 май 2016 г. в гр. Кърджали умишлено са умъртвили бебето, което е от женски пол и е установено, че е родено през втората половина на април 2016 г.

Намериха труп на новородено в Кърджали, издирва се майката

Момиченцето се е намирало в безпомощно състояние. Двамата обвиняеми го оставили в храстите без дрехи, завито само в калъфка от възглавница, и вследствие на техните действия детето е починало от измръзване. Преди да роди в необитаемия апартамент, собственост на семейството й, Наджие криела бременността си като се оправдавала пред близките си с „женски болести", твърдят близки до семейството.

Според прокурор Стефанов ако съдът уважи обвинението в убийство по чл. 116 от Наказателния кодекс, Наджие и Исмаил ги чака затвор от 15 до 20 години затвор или доживотен без право на замяна.