Задържаха брат и сестра за умишлено убийство на бебе в Кърджали
Задържаха брат и сестра за умишлено убийство на бебе в Кърджали / sxc.hu

Окръжна прокуратура-Кърджали привлече като обвиняеми 26-годишна жена и 22-годишен мъж, и двамата от Кърджали, че в съучастие като съизвършители, умишлено умъртвили бебе от женски пол.

Срещу жената обвинението е и за умишлено убийство на рождена дъщеря.

Намериха труп на новородено в Кърджали, издирва се майката

Днес бе внесено в съда искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо двамата обвиняеми.

На 2 май в Кърджали, близо до обществена тоалетна в кв. "Възрожденци" беше открит труп на бебе. В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства за виновността на мъжа и жената, за това, че през периода от 30 април 2016 г. до 2 май 2016 г. умишлено са умъртвили бебето. Установено е, че момиченцето се родило през втората половина на април.

Бебето се е намирало в безпомощно състояние. Двамата обвиняеми го оставили в храстите без дрехи, завито само в калъфка от възглавница, и вследствие на техните действия детето е починало от измръзване.

След проверка на десетки родилки, откриха майката, захвърлила бебето си

Братът и сестрата са били задържани с прокурорско постановление на 6 май за срок до 72 часа. Под ръководството на Окръжна прокуратура-Кърджали продължават активните процесуално-следствени действия по случая.

Днес Окръжен съд-Кърджали ще заседава по искането на прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо двамата обвиняеми.

Други новини от Кърджали