Ще бъдем готови в срок, полагат се тръби, строим по 5 км на ден, заяви премиерът
Премиерът Бойко Борисов категорично отрече, че България протака строежа на "Турски поток", както днес по-рано обвини страната ни руският президент Владимир Путин. 

Руският президент Путин не е информиран правилно за "Турски поток"  -  връзката с "Турски поток" с България е готова. Ако си спомняте, с всичките измервателни станции, новите компресори - към 160-170 км има построени, изкопани и полагат тръби, коментира премиерът Борисов по NOVA думите на Владимир Путин, че България бави проекта. 

Путин: България съзнателно протака реализацията на „Турски поток“

Борисов подчерта, че в България няма забавяне. Страната ни спазва всички изисквания и процедури на ЕС, подчерта премиерът: "Ние не сме Сърбия - спазваме правилата на ЕС.  Провеждане на съответните търгове, обжалвания -  чакахме месеци наред съдът да се произнесе, за да не стане като с "Южен поток".

"Ние по-бързо от това - по 4-5 км на ден, не можем да направим. Забавянето дойде от процедурите и обжалванията и съответно "Газпром" обжалва в съда. Аз ще се чуя с Путин, за да видим какво му обясняват, какво му докладват. В момента и двата ни газопровода се строят на максимална скорост", категоричен беше Борисов.

Подписаха договора за изграждане на българския участък от „Турски поток“

По-рано днес руският президент заяви, че България бави реализацията на продължението на "Турски поток" на своя територия. „Русия ще намери други възможности за реализирането на „Турски поток“, ако България не иска“, каза още стопанинът на Кремъл по време на съвместна пресконференция със сръбския му колега Вучич в Сочи.