"За мен от това, което са написали в първите 10 реда, избори 2 в 1 са логичен завършен на тази некоалицията", казаБойко Борисов
"Подобен подход е незрял. За мен от това, което са написали в първите 10 реда, изборите 2 в 1 са логичен завършек на тази некоалицията." Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във връзка с меморандума изготвен от ПП-ДБ. 

"Не съм получавал никакъв меморандум. Не съм го чел. Един такъв документ трябва да се погледне правно как стои", заяви той. 

На въпрос дали е склонен да се откаже от външно министерство той отговори:

"Не знам, каква е тази незряла практика. За това подобен подход е незрял. Подобен документ се изработва от работни комисии. Ние навремето го правехме с Реформаторския блок един месец, през който определени хора от нас участват и от тяхна страна, който кажат. Когато един такъв документ е готов отива за подпис".

Петков: Изработихме меморандум между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, предлагаме да бъде подписан

Лидерът на ГЕРБ обяви, че Мария Габриел му е прочела първите няколко изречение от меморандума по телефона, но той я е спрял, защото другото не го интересува. 

"Постът външен министър е единственото министерство, за което ГЕРБ се е преборило и е направил компромис, за да с втория мандат правителство и Денков да е премиер. Всички останали министри да техни", заяви още той. 

Борисов подчерта, че те са изпратили документ във време, в което те усилено сменят регулатори. 

"Този подход вече не е незрял, той е арогантен. Този подход изправя ГЕРБ в невъзможност да подкрепи, каквото и да е било", заяви той и попита кой е съгласувал смяната на най-важната агенция в държавата – АДФИ.

Според него ПП-ДБ еднолично и в разрез на всичко сливат НАП и Митници.

"Независимите регулатори са независими, не се парцелират между Борисов и Петков. Категорично не сме склонни да приемем предложението на ПП-ДБ", заяви Борисов
 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня