Премиерът чака утре екоминистърът да му предложи нов
Зам.-министър Красимир Живков ще бъде сменен още в понеделник сутрин. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов, който е на инспекция в Бургаско.

Министър-председателят уточни, че в началото на работната седмица очаква ново предложение за поста на Живков от екоминистъра Емил Димитров.

Припомняме, че заместник-министърът на околната среда и водите Красимир Живков е задържан заради участие в престъпна схема за преработка на боклук.

Спецпрокуратурата внесе искане за задържане на четирима от аферата с боклука (ВИДЕО)

"Какво да му я искаме оставката, в понеделник го сменяме. зам.-министрите се сменят с моя заповед. С министър Емил Димитров сме се разбрали да имам в понеделник в 8 ч. предложение от него за зам.-министър ресор "Отпадъци", категоричен бе премиерът.

"Милост за никого!", отсече Борисов и допълни, че в ГЕРБ това е практика - никой да не си мисли, че му се размине.

"Специално ГЕРБ не можете да ни упркнете в милост", продължи той и припомни за отстраняването Цветан Цветанов от ГЕРБ. 

"Цветанов най-вероятно ще си направи собствен политически проект", коментира премиерът. "Той е обиден от начина, по който заподозреният го отстранихме. Така че му пожелавам успех. Всеки си има пътя. ГЕРБ си има своя път и показва на хората всеки ден какво е направил", каза още Борисов.

По думите му има огромен натиск върху служителите на Министерството на околната среда и водите, за да работят добре.

Прокуратурата пусна иззетия списък с имената на публични личности, сред които и убити (ДОКУМЕНТ)

"Всеки може да си напише списък и да го сложи в касата. И аз мога да си напиша един. Списъци не коментирам, аз строя", каза Борисов по повод  списъка с имена на известни личности, сред които и убити, който прокуратурата откри в хода на разследването на аферата с боклука.  

Премиерът каза още, че следващите дни ще бъдат на посещение у нас сръбският президент Александър Вучич и гръцкият премиер Кириакос Мицотакис.

"Поканил съм Вучич да види Балкански поток, след ден-два ще дойде Мицотикас. Целта ни е да покажем, че нашето море и планини са безопасни при този тренд на заболяването. Да примамим и сърби, и гърци, и румънци да дойдат", обясни той.