/ Георги Димитров
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов направи коментар пред журналисти, след като служебният кабинет "Главчев" положи клетва в НС.

Служебният кабинет „Главчев“ положи клетва

"От това, което виждам доминира старият кабинет, кабинетът Денков - Габриел, особено с такива знакови министри като Гвоздейков, Вътев, зам-министрите, които са всичките назначени по онова време от ПП", заяви той. Според него има 3-4 нови имена.

По думите му лидерите на ПП-ДБ се опитват да вменяват вина, че някой друг е виновен. "По време на двете седмици преговори нито веднъж по темата правителство и споразумение никой от ДПС не се е намесил, освен по темата 160 души за гласуване, сиреч тези регулатори, които са със 160 гласа", каза Борисов.

Той заяви, че след като е поставил въпроса за компромисите в отбраната, енергетика, финанси е можело да направят съвсем различно нещо - служебно правителство с финансов министър Василев и външен министър Мария Габриел. "Това служебно правителство можеше да изглежда по съвсем различен начин - тези два месеца да използваме в преговори и след изборите да се направи едно истинско коалиционно споразумение", каза Борисов.

"Ако Асен Василев се беше върнал да каже, че приема този компромис, нямаше да има тези теми в момента, те държаха твърдо на МВР министъра и шефа на ДАНС", заяви лидерът на ГЕРБ.

По казуса с главния секретар на МВР Живко Коцев Борисов каза, че го е назначавал за директор на ОДП Велико Търново през 2013 г. и затова са го и подкрепяли.

"Много е важно да се види тези снимки, тези неща, които излизат, тези хора, които са ходили да дават сигнали срещу мен, че ям хора, които са правили компромати в кабинетите на министрите, не мога и да повторя това, което бяха казали", каза Борисов.

"Много важно е хората да знаят, че ние бихме работили с ПП-ДБ, но без техните партийни знакови лица вече", допълни той.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня