Борисов се срещна с представителни на ДНД
Борисов се срещна с представителни на ДНД / netinfo

За предоставяне на експертна помощ в областта на енергетиката, здравеопазването и образованието разговаряха представители на Движението за национална демокрация (ДНД) и кметът на столицата Бойко Борисов.

Според столичния кмет срещата е била с цел да се направи анализ на опита, който има дясното управление. „С хора, които са направили толкова в център-дясно, с всичките им грешки, с всичките им експертни мнения, с добрите неща, които са направили за страната сме разговаряли, за да не допуснем и ние такива грешки. Точно обратното – ползваме целия експертен капацитет”, заяви Борисов.

Професор Георги Бакалов обясни: „Не сме дошли, за да сключваме бракове или да правим съюзи, а по-скоро да уточним някои позиции, по които бихме могли да работим заедно. Знаем, че не може да се изгради цялостен десен субект, но нашата основна работа е да търсим контакт с избирателите и на тях да им обясняваме неща, които иначе не могат да разпознаят в шумотевицата на медийното пространство. Онова, което е положително и е направено от ГЕРБ, да им го кажем, тъй като по много от тези проблеми имаме съвършено сходни позиции. Иначе основното, с което ние можем в момента да помогнем, е чрез експертите в областта на енергетиката, на образованието, здравеопазването – това са най-чувствителните теми в момента”.

Що се отнася до единната десница Валентин Василев посочи: „Имаме много общи позиции. Затова, че след следващите парламентарни избори България трябва да има дясно управление. Дотогава ние се разбрахме да поддържаме контакт и да работим за решаване на най-важните проблеми на българското общество, а такива дал Господ”.