Борисов: Резултатите показаха, че с ГЕРБ никой не може да се мери
82660
Борисов: Резултатите показаха, че с ГЕРБ никой не може да се мери
  • Борисов: Резултатите показаха, че с ГЕРБ никой не може да се мери

Премиерът Бойко Борисов поздрави победителите на местните избори. Той се надява партиите в парламента да направят своя анализ на вота и да преценят дали трябва да се промени изборното законодателство. По думите му кампанията е била толерантна и много по-различна от „костинбродската" преди няколко години.

Цветанов: ГЕРБ печели кметската битка в 22 областни центъра

Министър-председателят декларира, че кабинетът ще работи с всички кметове в страната, както е правило и до този момент. „Изборите минаха, ден-два ще ги броят, някъде може да има изненади, но като цяло е ясно, че почти навсякъде всички партии имат някакво представяне в местната власт, затова ми се ще още от утре кметовете и общинските съветници да си седнат на местата и отговорно да работят, защото програмните периоди изтичат, започват нови и който има качествени проекти от неговото населено място, ще се случат добри неща", каза Борисов.

Борисов Резултатите показаха че с ГЕРБ никой не може да се мери
netinfo
Реформаторите измъкнаха Плевен от ГЕРБ, Хасково с нов кмет

„Изборите потвърдиха, че по-добро от това, което сме сътворили в момента, няма как да се получи", допълни той.

По думите му резултатите са показали, че с ГЕРБ никой не може да се мери, "дори няма шанс да се мери". „Максимално дърпах юздите на партията, за да не постигне дори по-големи резултати. Колко пъти отидох аз в Плевен или в Добрич, или в Пловдив", попита риторично премиерът и зададе въпроса кой министър е пуснал да отиде там.

От изборите се вижда, че освен ДПС, и ГЕРБ е един от гарантите за българските мюсюлмани, каза Борисов.

Борисов Резултатите показаха че с ГЕРБ никой не може да се мери
netinfo
ГЕРБ не може да прави самостоятелно персонални промени в кабинета, заяви пред журналисти лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Персонални промени се правят, след като седнем с Реформаторския блок, обсъдим и се допитаме до подкрепящите партии. В правителството персонална промяна само ГЕРБ не може да прави, а само с нашите партньори, добави Борисов.

Ако партньорите искат, ще направим вътрешни избори за кандидат за президент. Това заяви Борисов. Според него излъчен от ГЕРБ кандидат за държавен глава има големи шансове. На тези избори Реформаторският блок показа безспорно добри резултати, много по-добри дори от БСП, коментира Борисов.