/ Бойко Борисос, Фейсбук
Това стана по време на среща между него и кмета на града Иван Гавалюгов
Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с кмета на Ботевград Иван Гавалюгов по повод водоснабдяването в града. Градоначалникът запозна премиера с проблемите и реалната ситуация с водата в района. Ботевград се водоснабдява от язовир „Бебреш“.



В рамките на разговора Борисов разпореди на министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева да провери местния ВЕЦ „Бебреш“ дали работи извън обхвата на своето разрешително, издадено от „Басейнова дирекция“. А на регионалния министър Петя Аврамова премиерът разпореди да окаже съдействие на местната управа на Ботевград по отношение на ВиК мрежата.

В Ботевград: Според шефа на Вик няма опасност от воден режим, но според кмета има

По време на срещата бе изтъкнато, че към настоящия момент няма непосредствена опасност от режим на водата в Ботевград. През последните месеци ВиК екипите са предприели активни действия по ремонт на ВиК мрежата в града, в резултат на което загубите на вода са намалели с 6% за последния месец.

„Разпоредил съм наблюдението на язовир „Бебреш“ да продължи ежедневно, за да се гарантира вода за жителите на района“, категоричен бе премиерът Борисов в разговора си с Иван Гавалюгов.

Към момента полезният обем на водата в язовир „Бебреш“ е почти 1 500 000 куб. метра като среднодневно от него се черпят около 14 хиляди куб. метра. Това означава, че водоподаването е осигурено за поне близо 4 месеца, бе подчертано по време на срещата.