Борисов: Около 29 пъти съм по-бърз от Станишев
Борисов: Около 29 пъти съм по-бърз от Станишев / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Борисов: Около 29 пъти съм по-бърз от Станишев
58219
Борисов: Около 29 пъти съм по-бърз от Станишев
  • Борисов: Около 29 пъти съм по-бърз от Станишев

Премиерът Бойко Борисов изчисли, че е около 29 пъти по-бърз от предшественика си Сергей Станишев. Повод за сметките на министър-председателя стана откриването на новата сграда на СОУ „Христо Ботев" в Съединение.

„В условията на най-голямата криза в света това, което са започнали през 1983 година, ние за една година сме го направили. Или ако учителката по математиката е тук, може да сметне, че съм около 29 пъти по-бърз от Станишев. Ние го правим за една година, другите го започват и не го правят 29 години", изтъкна Борисов. Така той коментира факта, че строежът на учебното заведение е започнал през 1983 година, а се довършва едва сега.

„И когато излезе той и ви каже "Вижте, какво става в държавата", той има предвид, че строим училища, магистрали, жп. линии, детски градини и държавата придобива вида, който е трябвало да има още през 1983-1984 година", допълни Борисов.

Премиерът поздрави присъстващите с празника на народните будители и се обърна към учениците: „Тези прекрасни компютърни зали, които са горе, на малките деца от Съединение им казвам да ги пазят, защото струват много пари, а всъщност са и прозорец към света".

За новата сграда на СОУ „Христо Ботев" в Съединение са дадени 1 млн. лева, които са спестени средства на Министерство на образованието.