/ БГНЕС
"Няма да вкарваме в петък дерогация, докато не стане ясно, че „Лукойл“ не си е платил данъците. Ако в петък отхвърлим ветото на президента, от вторник българите ще получават по 3 милиона лева всеки ден. Това е, което ги притеснява. Вместо да ги приберем в бюджета, за да има и за инфраструктура, и за коледни добавки, ние някак си се отказваме от тях.“

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Стара Загора.

От ПП-ДБ призоваха Желязков да не свиква парламента на извънредно заседание преди местния вот

"Ако не дойдат в парламента в петък, ще отложим ветото на президента за друг ден. Звучи озадачаващо да не разгледаме ветото на президента. Да отхвърлим ветото ще е общ успех", заяви Борисов по повод вероятността депутатите от ПП-ДБ да не присъстват на извънредното заседание на НС.

"Какъв е този страх за "Лукойл”? Каква е тази неистова подкрепа? Включително са готови да се скараме? Защо? Ние ги караме просто да си платят данъците. Дерогацията важи от първия ден на войната. Горивата са над 3 лв и сега изведнъж какво ще стане ако има дерогация, съгласен съм с Кирил Петков, няма да говорим „на коляно”, обаче ако не си платят данъците ще има дерогация”, каза той.

Пеевски: „Лукойл“ ще платят над 500 млн. лева данъци в замяна на дерогацията

Лидерът на ГЕРБ припомни думите си отпреди години, че тръбопроводът "Балкански поток“ един ден ще стане печатница за пари. "С 20 лева, които се слагат транзитните такси стават 3 милиарда лева. Вече половината се изплатил. Българите се възползват“.