Бойко Борисов
Бойко Борисов / пресцентър, Министерски съвет
Не подкрепям протестите срещу избора на Иван Гешев. Това каза премиерът Бойко Борисов в сутрешния блок на bTV.

„Аз принципно не обичам протестите. Ако мога да предотвратя, винаги се съгласявам, отстъпвам, за да не изкарваме хората на улицата и да затрудняваме движението“, каза още той. Борисов подчерта, че за него не е проблем избора на Гешев за главен прокурор.


Представляващият ВСС: Премиерът Борисов няма влияние върху съвета, има квота на НС



Защото с Христо Иванов така променихме навремето закона, че съдиите да си избират съдиите, а прокурорите – прокурори. Сега трябва да го спазваме“, каза още той. „Когато говориш за върховенство на закона, а не спазваш закона, малко е двулично. Казано е в изборния ден не се агитира, не се внушава. Президентът е внуши, че аз съм имал огромна квота във ВСС. А всъщност ГЕРБ чрез своите професионалисти, които е предложил през парламентарната квота, са трима човека от 24. С толкова човека е гласувала и партията на президента Радев. С трима човека за Гешев. Е, защо е това внушение в деня на изборите?“, допълни премиера.


Бойко Борисов: Радев подведе избирателите, агитира в изборния ден за опонентите


„Иначе завчера се чухме, предстои среща на върха в НАТО. Разбрахме се, ще се видим заедно с двамата вицепремиери, външния министър и военния министър, преди да заминат. Той ще води българската делегация, за да си уеднаквим позицията“, обясни Борисов.