/ БГНЕС
Служебният кабинет стана като „добър ден“Не може да ме зарадва днешният ден. Това означава провал на политическата класа. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, след като служебният кабинет с премиер Димитър Главчев положи клетва пред Народното събрание.

„В този ред на мисли президентът Радев и служебният премиер Главчев заслужават поздравления за споделената отговорност за това правителство“, допълни Борисов.

По думите му министрите в служебното правителство „са дадени“ от президента Румен Радев. „Част от селекцията на министрите е на Радев. Той се намеси, за да направи така, че да има честни избори и пое отговорността. Тези двама държавници бяха над ситуацията и успяха да съставят кабинет“, категоричен бе той.

Кабинетът „Главчев 2“ се закле пред Народното събрание (СНИМКИ/ВИДЕО)

Лидерът на ГЕРБ коментира и направените промени в основния закон за страната, довели до промяна в начина на назначаване на служебната власт. „Имах време да помисля върху Конституцията, която критикуваха. Действително ние подкрепяхме. Имаше текстове, които можеше да бъдат написани по-добре. Когато се пише Конституция, трябва всеки детайл да се гледа. Това е опит и за трите партии, които бяхме в сглобката. В случая днешната Конституция е направена за високо интелигентни, сериозни и системни политически партии. Ако има такива, няма проблем с Конституцията, приета в момента. Тези, които писахме и приехме тази Конституция, трябва да защитаваме това, което сме приели. Трябваше да бъдем на висотата, да е по-голяма и „домовата книга“, каза Борисов. 

„Посещението на колегата Костадин Костадинов в Москва изключва всякакъв вариант за бъдеща работа с „Възраждане“, заяви лидерът на ГЕРБ.

„Да си мерят всички приказките, ако не искат да се ходи отново на избори“, призова още лидерът на ГЕРБ. 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня