/ ThinkStock/Getty Images
Божков се намира в ОАЕ, като има повдигнати 18 обвинения за различни престъпления
Премиерът Бойко Борисов, финансовият министър Владислав Горанов и народният представител Менда Стоянова са били разпитани като свидетели по разследването срещу бизнесмена Васил Божков за извършени престъпления против финансовата и данъчната системи, съобщиха от прокуратурата.

Прокуратура

Освен това от Спецпрокуратурата са възложили на ДАНС проверка, която е установила, че "УниКредит Булбанк" АД не е уведомявала дирекция "Финансово разузнаване" при извършване на плащания на суми над 30 хиляди лв., съгласно Закона за мерките срещу изпиране на пари.

Цветомир Найденов: Ако си плащаш данъците, няма как да си купиш самолет като Божков (ВИДЕО)

По разследването са били изготвени и молби за правна помощ, както и Европейски заповеди за разследване, които са изпратени до страни членки на Европейския съюз.

Прокуратура

Прокуратурата допълва още, че до момента са били намерени и иззети 3610 предмета, притежаващи признаци на движими културни ценности. Обвиняемият Божков бил регистрирал по реда на Закона за културното наследство колекция от 212 артефакта.

Прокуратура

Васил Божков в момента се намира в ОАЕ, като има повдигнати 18 обвинения за различни престъпления. С оглед на изясняването на обективната истина по досъдебното производство продължават да се извършват в пълен обем действия по разследването.

Горанов: Комисията по хазарта е утвърждавала правила за игри в разрез със закона

По досъдебното производство са изготвени и молби за правна помощ, както и Европейски заповеди за разследване, които са изпратени до страни членки на Европейския съюз.

Прокуратура

Предоставяме снимков материал от помещенията на ул. "Московска" 43 в столицата, които до момента не са публикувани.