Борисов: ГЕРБ ще работи за собствено правителство
Борисов: ГЕРБ ще работи за собствено правителство / netinfo
„Политическа партия ГЕРБ ще работи за собствено правителство и собствена парламентарна група. Предизборни коалиции няма да има” – това заяви столичният кмет Бойко Борисов при учредяването на младежката структура на ГЕРБ. На събранието в зала 3 на НДК участваха 632 делегати.

С бурни овации младежите посрещнаха столичния кмет Борисов, след което прозвуча и химнът на Република България, както и този на ГЕРБ.

Председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов призова младите хора, заминали в чужбина да работят и учат, да се върнат в България: „Само преди три месеца за нас гласуваха около 600 000 души. Днес заявената обществена подкрепа е два пъти по-голяма”.

Борисов обеща на младите хора поне 30-40 процента от тях да участват в следващото управление на страната: „Не ни трябва министър на индустрията, който да не познава законите и да излезе да говори глупости от парламента. Такива сигурно, ако тръгнеш по „Витошка”, няколкостотин кандидати за подобни министри можеш да намериш. Затова и халът на икономиката е такъв. Също важна задача – демографският срив. Сега е и времето да създавате деца, не губете време и работата може да върви, и всичко”.

В устава си младежите от ГЕРБ записаха, че при тях могат да членуват само хора до 31 години. Те избраха за свой председател Моника Панайотова. Тя е на 24 години, от София. Завършила е Международни икономически отношения в УНСС. На въпрос защо именно нея избират за председател, Панайотова отговори: „Гласуват ми доверие, познаваме се с хората от страната като цяло. Надявам се да оправдая тяхното доверие”.