Правителството, което ще предложи ГЕРБ, ще бъде от експерти, които могат да стабилизират България. Това написа във Фейсбук лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който участва в среща на Европейската народна партия (ЕНП) в Атина.  

След връчването на мандата: ГЕРБ ще внесе проектокабинет

Той е информирал за това председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, с която са разговаряли в рамките на срещата.




„ГЕРБ ще продължи диалога с всички парламентарни партии, защото на България е необходим кабинет, който да ускори работата по приемането на всички закони по Плана за възстановяване и устойчивост“, добавя Борисов.

В понеделник президентът Румен Радев ще връчи първия проучвателен мандат за съставяне на правителство на най-голямата парламентарна група в 48-ото Народно събрание. От ГЕРБ-СДС трябва да получат мандата, а те вече обявиха, че са готови да представят състав на правителство.

Във Фейсбук Борисов пише още, че благодарение на парламентарно мнозинство, начело с ГЕРБ, страната ни вече е задвижила процеса по изпращане на военна помощ на Украйна.

Радев обяви кога ще връчи първия мандат

„Въпреки кризите, през които преминава страната ни, потвърдихме и евроатлантическата ориентация на България по отношение на придобиването на втората част от ескадрилата F-16. България подкрепи и перспективите за членство на Република Северна Македония в ЕС, но е време и съседката ни да изпълни своите задължения от този процес като даде конституционни гаранции за правата на всички свои граждани“, отбелязва лидерът на ГЕРБ.