Борисов: Да се прави реформа на думи е лесно, на дела е трудно
Борисов: Да се прави реформа на думи е лесно, на дела е трудно / БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов смята, че в здравеопазването няма конфликт, а отделните страни трябва да си говорят повече. Според него въвеждането на пръстов идентификатор в болниците не може да е проблем нито за лекарите, нито за здравеопазването. Премиерът припомни, че през 2015-та година държавата е отпуснала близо половин милиард лева допълнително на здравната каса, но според него това не е подобрило качеството на предоставяне на медицинска помощ.

Министър Москов няма да подава оставка

Според него има страх от по-големия контрол, който трябва да бъде въведен със здравната реформа. „Крайно време е обществото да спре да задава въпроси: „Източва ли се здравеопазването". Миналата година с над 450 млн. лева дофинансирахме Касата. Усетиха ли хората с половин милиард по-добро здравеопазване? Аз мисля, че не", категоричен бе той.

„Оттук-нататък всичко е в ръцете на министър Москов и аз се надявам той да съумее да обясни всяко свое действие и наредба. Той е диалогичен човек", каза още премиерът Борисов.

Недоволни лекари от цялата страна се събраха на протест в София

Министър-председателят заяви, че лекарите и медицинските работници могат да получат по-добро възнаграждение, което може да дойде, като се спестяват средства от източването на здравната каса.

Москов се извини на джипитата

Във връзка с въвеждането на идентификация в лечебните заведения, премиерът посочи, че е имало същата съпротива в парламента срещу гласуването с чужди карти. Но в момента, в който е било въведено гласуването с пръстов отпечатък, „изведнъж цялата измама с карти" e приключила.

Борисов Да се прави реформа на думи е лесно на дела е трудно
netinfo

На въпрос за реформата в МВР Борисов отбеляза, че през последните един-два месеца има положително раздвижване в работата на МВР, ДАНС, прокурорите.

„Що се касае до вчерашното заседание на комисията, имаме два проблема. Първият е, че в България всички обичат да говорят за реформи, но никой не иска да ги прави. Вторият е, че нашите партньори в управлението - Реформаторският блок, са били против. Отделно тези, които ни подкрепят - АБВ и патриотите, на практика са били против, защото са се въздържали. На практика остава само ГЕРБ да подкрепя реформата", каза Борисов.

Цветанов отрече ГЕРБ да бламират вътрешния министър

Той добави, че да се прави реформа на думи е лесно, но на дела е трудно.

Борисов Да се прави реформа на думи е лесно на дела е трудно
netinfo