/ БТА
Директорът на ДФ „Земеделие“ заяви, че Фондът раздава годишно между 2 и 3 млрд. лв., което е огромна отговорност
"Държавен Фонд "Земеделие" раздава годишно между 2 и 3 млрд. лв., което е огромен ресурс и огромна отговорност за всички по веригата. Тази отговорност е свързана с всички участници по веригата. Опитите за измама и корупция компрометират целия цикъл и уронват престижа на ключова държавна институция. Това е нещо, което няма да допусна и ще бъда безкомпромисен". Това каза на брифинг изпълнителният директор на ДФ "Земеделие" Борис Михайлов.

Напрежение около новия шеф на фонд "Земеделие"


Той заяви, че е имало проекти, които са забавени 20-30 месеца, но са започнали да отпускат парите. "Те са над 2000 и са за над половин милиард лева. Проектите ще бъдат финализирани в рамките на тази календарна година", обясни директорът на ДФ "Земеделие".

"От достоверни източни разбрах, че българи с румънски номера, които играят ролята на телефонни измамници, звънят и искат да получат някакъв процент от стопани" посочи Михайлов.

Освободиха директора на Държавен фонд „Земеделие“

Той подчерта, че всички хора, които са с изрядни документи, ще си получат парите. Михайлов е категоричен, че трябва да се спрат тези практики