Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се ваксинира срещу COVID-19. Следващата доза трябва да му бъде поставена на 24 август.

Той подчерта, че чрез ваксинирането си, което прави публично, агитира останалите българи да се имунизират.

Премиерът Борисов е с коронавирус

Пред медиците той обясни, че има много изградени антитела, след като преболедува коронавируса през октомври. Медиците посъветваха Борисов през следващите 24 часа да не консумира алкохол, сладки и всички алергени, които могат да предизвикат реакция. Физическа активност не е желателна в първото денонощие след ваксината, обясниха още лекарите. На въпрос коя ваксина да бъде ползвана, Борисов отговори, че няма значение - „с каквото хванете“, каза експремиерът. В крайна сметка, лекарите му поставиха ваксината на Moderna.

"Да съм модерен затова Moderna", каза още Борисов.

Борисов: Ваксинираните стават повече от заразените (СНИМКИ/ВИДЕО)

Преди имунизацията той попълни информирано съгласие. На въпроса дали има някакви здравословни опаквания, той отговори, че има оплаквания само от служебното правителство. Дали има проблеми със сърцето, той отговори: "За ужас на враговете - съм добре".

"Ще се моля на всеки, който е гласувал за нас, да отиде да се ваксинира. 650 000 не са малко хора", каза още лидерът на ГЕРБ.

„Аз съм против задължителните неща, но трябва с много убеждаване от нас и от докторите да се ваксинират хората, за да се постигне този колективен имунитет. Трябва да ги агитираме да се ваксинират, защото няма по-ценно от колективния имунитет. Ние осигурихме ваксините. Хората трябва да се ваксинират пожелание, не насила“, категоричен бе Бойко Борисов.

Примерът му последваха Томислав Дончев и Младен Маринов.

"Ваксинирайте се всички, не боли", заяви Младен Маринов.

В кабинета бяха и децата на Делян Добрев, политик от ГЕРБ, които чакаха да се ваксинират.

Медицинската сестра, която ги имунизира, им обясни, че ваксини не се разтриват.



Малко по-късно Борисов, заедно с Любен Дилов-син, приветстваха писателя Христо Стоянов, който от съвсем скоро е член на ГЕРБ. Той получи членската си карта в централата на партията.

Борисов обясни на Стоянов, че по-рано се е ваксинирал, а той се пошегува: "Ако можехме да се ваксинираме и срещу Слави".

"Аз идвам от Видин и съм бесен. Шофьорите, идвайки от чужбина, няма къде да спрат", заяви Стоянов. А Борисов използва, че се отваря темата, за да упрекне Радев - "Затова решихме да направим магистралата до Видин, но я спряха, и "Хемус" за Севера също. Радев уби Севера и Северозапада".